Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

400 g vařené cizrny nebo cizrny z plechovky
2 šťastná vejce
160 ml mandlového mléka
80 g rýžového sirupu
20 g kokosového oleje
50 g karobu
180 g pohankové mouky
2 čl kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Karob BIO 200g Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Počet hvězdiček je 5 z 5 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… Skladem 69 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 0 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 160 Kč 

Cizrna je jedna z nejoblíbenějších luštěnin nejen díky své chuti. Má vynikající nutriční hodnoty a je plná výživných látek. Každý ví, že má velmi variabilní využití v kuchyni, ale věděli jste, že si můžete z cizrny podobně jako z fazolí upéct vynikající bábovku, po které rozhodně nepřiberete? Je bez bílého cukru, lehce slazená rýžovým sirupem a plná rostlinných bílkovin, které podporují růst svalové hmoty a pomáhají k redukci tuku.

Postup

  1. Nejprve dohladka rozmixujeme cizrnu ponorným nebo klasickým velmi výkonným mixérem.

  2. Smícháme vzniklou hmotu robotem s ostatními ingrediencemi do hladka.

  3. Směs vlijeme do vymazané formy na bábovku.

  4. Pečeme na 160 °C cca 60 minut.

  5. Bábovku přelijeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni s kokosovým olejem.

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora