Cizrnová bábovka s karobem
Co budete potřebovat?
400 g vařené cizrny nebo cizrny z plechovky2 šťastná vejce
160 ml mandlového mléka
80 g rýžového sirupu
20 g kokosového oleje
50 g karobu
180 g pohankové mouky
2 čl kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… | Skladem | 2,653 € | |||
Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Skladem | 6,734 € |
Cizrna je jedna z nejoblíbenějších luštěnin nejen díky své chuti. Má vynikající nutriční hodnoty a je plná výživných látek. Každý ví, že má velmi variabilní využití v kuchyni, ale věděli jste, že si můžete z cizrny podobně jako z fazolí upéct vynikající bábovku, po které rozhodně nepřiberete? Je bez bílého cukru, lehce slazená rýžovým sirupem a plná rostlinných bílkovin, které podporují růst svalové hmoty a pomáhají k redukci tuku.
Postup:
-
Nejprve dohladka rozmixujeme cizrnu ponorným nebo klasickým velmi výkonným mixérem.
-
Smícháme vzniklou hmotu robotem s ostatními ingrediencemi do hladka.
-
Směs vlijeme do vymazané formy na bábovku.
-
Pečeme na 160 °C cca 60 minut.
-
Bábovku přelijeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni s kokosovým olejem.
"love nature, love yourself"