Dárek COFFEE SHOT ke granolám a superkaším - více zde.

Napsáno 11.07.2022

Co budete potřebovat?

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 60 g xylitolu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 80 g jogurtu
  • 150 g mandlového mléka
  • 1 vejce
  • rybíz
DROBENKA:
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce xylitolu
  • plátek másla
  • hrst mandlí

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle natural 500g Mandle natural 500g Kód: 02.01.0013 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 196 Kč 
Mandlový nápoj neslazený BIO 1l Mandlový nápoj neslazený BIO 1l Kód: 02.07.0091 Počet hvězdiček je 0 z 5 Výběrové mandle z Itálie spolu s rýží a vodou z horských pramenů tvoří základ osvěžujícího ořechového nápoje. Jemná krémová chuť bez… Vyprodáno 89 Kč 

Druhý den mandlového týdne na NATU pro vás máme inspiraci, jak využít pár zbývajících mandlí ze dna pytlíku. Nebo spíš z jeho vrchu. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že když se otevře pytlík s mandlemi, jen zřídka kdy v něm něco zbyde. Stejně jako na plechu po rybízovém koláči s mandlovou drobenkou od @eliskasagnerova. Máme pravdu?

POSTUP:
Smícháme všechny sypké ingredience na těsto. Následně přidáme jogurt, mandlové mléko, vejce a vše důkladně promícháme . Těsto vlijeme do malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Navrch nasypeme rybíz. Poté si přichystáme drobenku. V misce ručně promícháme mouku s mandlemi, xylitolem a máslem tak, aby nám vznikla drobenka. Tu nasypeme navrch koláče a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 55-65 minut.
"love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora