Napsáno 11.07.2022

Co budete potřebovat?

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 60 g xylitolu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 80 g jogurtu
  • 150 g mandlového mléka
  • 1 vejce
  • rybíz
DROBENKA:
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce xylitolu
  • plátek másla
  • hrst mandlí

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle natural 500g Mandle natural 500g Kód: 02.01.0013 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 8 € 

Druhý den mandlového týdne na NATU pro vás máme inspiraci, jak využít pár zbývajících mandlí ze dna pytlíku. Nebo spíš z jeho vrchu. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že když se otevře pytlík s mandlemi, jen zřídka kdy v něm něco zbyde. Stejně jako na plechu po rybízovém koláči s mandlovou drobenkou od @eliskasagnerova. Máme pravdu?

POSTUP:
Smícháme všechny sypké ingredience na těsto. Následně přidáme jogurt, mandlové mléko, vejce a vše důkladně promícháme . Těsto vlijeme do malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Navrch nasypeme rybíz. Poté si přichystáme drobenku. V misce ručně promícháme mouku s mandlemi, xylitolem a máslem tak, aby nám vznikla drobenka. Tu nasypeme navrch koláče a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 55-65 minut.
"love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora