Rybízový koláč s mandlovou drobenkou
Napsáno 11.07.2022
Co budete potřebovat?
- 150 g hladké špaldové mouky
- 60 g xylitolu
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička kypřicího prášku
- 3/4 lžičky jedlé sody
- 80 g jogurtu
- 150 g mandlového mléka
- 1 vejce
- rybíz
DROBENKA:
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- 2 lžíce xylitolu
- plátek másla
- hrst mandlí
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Mandle natural 500g Kód: 02.01.0013 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… | Skladem | 8 € |
Druhý den mandlového týdne na NATU pro vás máme inspiraci, jak využít pár zbývajících mandlí ze dna pytlíku. Nebo spíš z jeho vrchu. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že když se otevře pytlík s mandlemi, jen zřídka kdy v něm něco zbyde. Stejně jako na plechu po rybízovém koláči s mandlovou drobenkou od @eliskasagnerova. Máme pravdu?
POSTUP:
Smícháme všechny sypké ingredience na těsto. Následně přidáme jogurt, mandlové mléko, vejce a vše důkladně promícháme . Těsto vlijeme do malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Navrch nasypeme rybíz. Poté si přichystáme drobenku. V misce ručně promícháme mouku s mandlemi, xylitolem a máslem tak, aby nám vznikla drobenka. Tu nasypeme navrch koláče a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 55-65 minut.
"love nature, love yourself"