Napsáno 11.07.2022

Co budete potřebovat?

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 60 g xylitolu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 80 g jogurtu
  • 150 g mandlového mléka
  • 1 vejce
  • rybíz
DROBENKA:
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce xylitolu
  • plátek másla
  • hrst mandlí

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Almonds Natural 500g Almonds Natural 500g Code: 02.01.0013 Rating value is 5 of 5 Almonds have a mild sweet taste and are a source of protein and fibre. Natural almonds contain a brown skin which gives them their specific… In stock 8 € 

Druhý den mandlového týdne na NATU pro vás máme inspiraci, jak využít pár zbývajících mandlí ze dna pytlíku. Nebo spíš z jeho vrchu. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že když se otevře pytlík s mandlemi, jen zřídka kdy v něm něco zbyde. Stejně jako na plechu po rybízovém koláči s mandlovou drobenkou od @eliskasagnerova. Máme pravdu?

POSTUP:
Smícháme všechny sypké ingredience na těsto. Následně přidáme jogurt, mandlové mléko, vejce a vše důkladně promícháme . Těsto vlijeme do malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Navrch nasypeme rybíz. Poté si přichystáme drobenku. V misce ručně promícháme mouku s mandlemi, xylitolem a máslem tak, aby nám vznikla drobenka. Tu nasypeme navrch koláče a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 55-65 minut.
"love nature, love yourself"