Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Spodní vrstva
1 hrnek kešu ořechů
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
špetka himalájské růžové soli

Horní vrstva
1 hrnek mandlí
6 datlí
1-2 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
trochu vody
špetka himalájské růžové soli

Poleva
70 gramů vysokoprocentní čokolády
1-2 lžíce přepuštěného másla ghí

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 5 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 41 Kč 
Kešu ořechy 500g Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 169 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

Vyzkoušejte skvělé raw  “Snickers” tyčinky.

Postup

Kešu rozemeleme najemno, přidáme 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a lžíci medu. Promícháme a rukama vtlačíme do pekáčku vyloženém pečícím papírem. Dáme do mrazáku.

Do mixéru si dáme mandle, datle, med, rozpuštěný kokosový olej, trochu vody a špetku soli. Rozmixujeme na “karamel”. Pokud je směs moc tuhá, přidáme ještě trochu vody.

Z mrazáku si vyndáme pekáček s kešu spodkem sušenek a na něj dáme tuto směs. Dáme opět do mrazáku minimálně na hodinu.

Připravíme si polevu - vysokoprocentní čokoládu rozpustíme spolu s ghí.

Po hodině vytáhneme zmraženou směs z mrazáku a nakrájíme na tyčinky, poté polejeme polevou a dáme opět zamrazit.         

"love nature, love yourself"                       

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Více článků autora