Raw “Snickers” tyčinky
Co budete potřebovat?
Spodní vrstva
1 hrnek kešu ořechů
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
špetka himalájské růžové soli
Horní vrstva
1 hrnek mandlí
6 datlí
1-2 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
trochu vody
špetka himalájské růžové soli
Poleva
70 gramů vysokoprocentní čokolády
1-2 lžíce přepuštěného másla ghí
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Datle 200g Kód: 02.02.0127 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… | Vyprodáno | 2 € | |||
Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… | Skladem | 6,899 € | |||
Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Skladem | 6,734 € |
Vyzkoušejte skvělé raw “Snickers” tyčinky.
Postup
Kešu rozemeleme najemno, přidáme 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a lžíci medu. Promícháme a rukama vtlačíme do pekáčku vyloženém pečícím papírem. Dáme do mrazáku.
Do mixéru si dáme mandle, datle, med, rozpuštěný kokosový olej, trochu vody a špetku soli. Rozmixujeme na “karamel”. Pokud je směs moc tuhá, přidáme ještě trochu vody.
Z mrazáku si vyndáme pekáček s kešu spodkem sušenek a na něj dáme tuto směs. Dáme opět do mrazáku minimálně na hodinu.
Připravíme si polevu - vysokoprocentní čokoládu rozpustíme spolu s ghí.
Po hodině vytáhneme zmraženou směs z mrazáku a nakrájíme na tyčinky, poté polejeme polevou a dáme opět zamrazit.
"love nature, love yourself"