Napsáno 10.04.2022

Co budete potřebovat?

MASO

  • 250 g kuřecích prsou
  • 2 lžičky Himalájské soli
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka pepře
  • 2 lžíce Přepuštěného másla ghí natural

NA OMÁČKU

  • 3 hrsti čerstvých kopřiv
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička Himalájské soli
  • špetka pepře
  • 100g smetany
  • 100g zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje

+ 180g rýže Basmati BIO 350g

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Kód: 02.09.0016 Počet hvězdiček je 5 z 5 Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním másla. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje a při tepelné… Skladem 195 Kč 

Zpříjemněte si dnešní ,,šedivé úterý” tímto vynikajícím, a zároveň zdravým receptem na kuřecí maso s kopřivovou omáčkou.

Postup:

Nejdříve si maso nakrájíme na menší kousky a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Na omáčku si opláchneme listy kopřivy a spolu s najemno nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem je dáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud cibulka nebude zlatá. Následně zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit. Zalijeme smetanou a necháme dalších cca 10 minut povařit. Nakonec celou směs promixujeme do hladka a pokud je omáčka stále řídká, můžeme zahustit lžící jíšky. Poté už jen na pánvi orestujeme naložené maso na ghee dozlatova. Podáváme s rýží. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora