Napsáno 10.04.2022

Co budete potřebovat?

MASO

  • 250 g kuřecích prsou
  • 2 lžičky Himalájské soli
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka pepře
  • 2 lžíce Přepuštěného másla ghí natural

NA OMÁČKU

  • 3 hrsti čerstvých kopřiv
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička Himalájské soli
  • špetka pepře
  • 100g smetany
  • 100g zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje

+ 180g rýže Basmati BIO 350g

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Ghee Butter Natural 350ml Ghee Butter Natural 350ml Code: 02.09.0016 Rating value is 5 of 5 Ghee is a pure butterfat of the highest quality obtained by butter clarification. Thanks to its high smoke point, it does not burn and thus… In stock 7,96 € 

Zpříjemněte si dnešní ,,šedivé úterý” tímto vynikajícím, a zároveň zdravým receptem na kuřecí maso s kopřivovou omáčkou.

Postup:

Nejdříve si maso nakrájíme na menší kousky a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Na omáčku si opláchneme listy kopřivy a spolu s najemno nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem je dáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud cibulka nebude zlatá. Následně zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit. Zalijeme smetanou a necháme dalších cca 10 minut povařit. Nakonec celou směs promixujeme do hladka a pokud je omáčka stále řídká, můžeme zahustit lžící jíšky. Poté už jen na pánvi orestujeme naložené maso na ghee dozlatova. Podáváme s rýží. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"