Kuřecí maso s kopřivovou omáčkou
Co budete potřebovat?
MASO
- 250 g kuřecích prsou
- 2 lžičky Himalájské soli
- 1 lžička sladké papriky
- špetka pepře
- 2 lžíce Přepuštěného másla ghí natural
NA OMÁČKU
- 3 hrsti čerstvých kopřiv
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička Himalájské soli
- špetka pepře
- 100g smetany
- 100g zeleninového vývaru
- 2 lžíce oleje
+ 180g rýže Basmati BIO 350g
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Kód: 02.09.0016 Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním másla. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje a při tepelné… | Skladem | 7,96 € |
Zpříjemněte si dnešní ,,šedivé úterý” tímto vynikajícím, a zároveň zdravým receptem na kuřecí maso s kopřivovou omáčkou.
Postup:
Nejdříve si maso nakrájíme na menší kousky a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Na omáčku si opláchneme listy kopřivy a spolu s najemno nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem je dáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud cibulka nebude zlatá. Následně zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit. Zalijeme smetanou a necháme dalších cca 10 minut povařit. Nakonec celou směs promixujeme do hladka a pokud je omáčka stále řídká, můžeme zahustit lžící jíšky. Poté už jen na pánvi orestujeme naložené maso na ghee dozlatova. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"