Ve dnech 12.-21.4. využijte zvýhodněné dopravy s PPL Parcelshop. Cena dopravy 24 Kč!

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

240 g mletých kešu ořechů
1 kg jablek
8 vajec
800 g zakysané smetany
12 pl kokosového oleje
10 pl karobu
7 čl perníkového koření
6 čl skořice
špetka himalájské růžové soli
volitelně: xylitol

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Sonnentor Perníkové koření mleté BIO 40g Sonnentor Perníkové koření mleté BIO 40g Kód: 02.12.0101 Počet hvězdiček je 0 z 5 Ať už pečete perníčky na Vánoce, Velikonoce nebo jen tak pro radost, perníkové koření je nezbytným parťákem. Od Sonnentoru je navíc v BIO… Skladem 70 Kč 
Kešu ořechy 500g Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 169 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

Perník je díky jablkům krásně vláčný a přirozeně proslazený. Pro mlsné jazýčky můžete použít pro přislazení březový cukr neboli xylitol, který slouží jako zdravější náhrada klasického bílého cukru. Díky karobu má perník krásnou barvu, lahodnou chuť a navíc dokonale zasytí. 

Postup: Kešu ořechy si nameleme v hladkou mouku, přidáme ostatní sypké ingredience - karob, skořici, perníkové koření a špetku soli. Vejce si ručním mixérem vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme rozehřátý kokosový olej a smíchané sypké ingredience. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhaná jablka, vše spolu důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech vystlaným pečícím papírem. Pečeme 45 minut na 170 °C.

"love nature, love yourself"

Karolína Nováková

Zdravý životní styl ve všech podobách je něco, čemu už několik let věnuji maximum svého času. Výživové poradenství a řešení nejen váhy, ale i zdravotních problémů se stalo mou prací, kterou nadevše miluji a jídlu ve spojení se zdravím 100% důvěřuji. Zdravé vaření či pečení je u mě na denním pořádku a těší mě ukazovat druhým, že zdravé jídlo není v žádném případě jen rýže s masem, brokolice s brokolicí a obrovská nuda.

Více článků autora