Jablečný perník
Co budete potřebovat?
240 g mletých kešu ořechů
1 kg jablek
8 vajec
800 g zakysané smetany
12 pl kokosového oleje
10 pl karobu
7 čl perníkového koření
6 čl skořice
špetka himalájské růžové soli
volitelně: xylitol

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Sonnentor Perníkové koření mleté BIO 40g Kód: 02.12.0101 Ať už pečete perníčky na Vánoce, Velikonoce nebo jen tak pro radost, perníkové koření je nezbytným parťákem. Od Sonnentoru je navíc v BIO… | Skladem | 2,857 € | ||
![]() |
Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… | Skladem | 6,90 € | ||
![]() |
Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Vyprodáno | 6,735 € |
Perník je díky jablkům krásně vláčný a přirozeně proslazený. Pro mlsné jazýčky můžete použít pro přislazení březový cukr neboli xylitol, který slouží jako zdravější náhrada klasického bílého cukru. Díky karobu má perník krásnou barvu, lahodnou chuť a navíc dokonale zasytí.
Postup: Kešu ořechy si nameleme v hladkou mouku, přidáme ostatní sypké ingredience - karob, skořici, perníkové koření a špetku soli. Vejce si ručním mixérem vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme rozehřátý kokosový olej a smíchané sypké ingredience. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhaná jablka, vše spolu důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech vystlaným pečícím papírem. Pečeme 45 minut na 170 °C.
"love nature, love yourself"