Vyberte si DÁREK zdarma k nákupu nad 650 Kč. Platí pouze do neděle 26.5.

Kombucha kurkuma a zázvor BIO 330ml

Kořeněná příchuť kombuchy s kurkumou, zázvorem a pepřem je fermentovaná po dobu 10 dnů. Delikátní jemně perlivý nápoj se svěžími ovocnými tóny. Pro zachování nejvyšší kvality vyráběna pouze v malých dávkách. Více informací

Balení: 3.3 100 mlVýrobce: VIGO Kód produktu: 02.07.0109

BIO
Vegan
Skladem
(Dodání do 2 dnů)

61 Kč 18,48 Kč/100 ml

ks
BIO
Vegan

Kořeněná příchuť kombuchy s kurkumou, zázvorem a pepřem je fermentovaná po dobu 10 dnů. Delikátní jemně perlivý nápoj se svěžími ovocnými tóny. Pro zachování nejvyšší kvality vyráběna pouze v malých dávkách. Více informací

Výrobce: VIGO
Kód: 02.07.0109

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají se působit po dobu až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím je delší, tím je chuť intenzivnější. Výsledkem je osvěžující lehce šumivý nápoj světle hnědé až zelené barvy, ale nepříliš sladký. Důvodem jsou kombuchové kultury, které během procesu fermentace spotřebují většinu cukru. 

Kombucha s příchutí KURKUMA a ZÁZVOR je intenzivní směs kurkumy z peruánské provincie Chanchamayo a aromatického zázvoru a pepře. Vychutnejte si naplno kořeněnou příchuť VIGO kombuchy! Kolekce longbrew je fermentována po dobu 10 dnů. Během té doby kombuchové kultury přemění původní čajový nálev ve vysoce probiotický, enzymatický nápoj se svěží květinovou chutí.  

Samotná kombucha (někdy nesprávně označena jako houba) je symbiotický útvar složený z octových bakterií a kvasinek. Přesný poměr jednotlivých bakterií je obchodní tajemství, ale můžeme vám prozradit, že ve VIGO kombuchách najdete kombinaci octových bakterií (zejména Gluconacetobacter a bakterie rodu Lactobacillus) a dále kvasinkové kultury (rodu Saccharomyces). Kombucha má tvar šedo-hnědé gumovité placky. 

Ve východní Asii má kombucha velkou tradici. V Japonsku byla známá již 400 let po Kristu, v Číně se zase uctívala jako božský dar. V průběhu staletí doputoval přírodní osvěžující nápoj i k nám do Evropy.

Použití:

Nejlépe chutná ledově vychlazená. Před konzumací neprotřepávat. Drobný zákal není závadou výrobku. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 48 hodin.

TIP:

Krásný tvar lahve může posloužit i jako originální váza.

 

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají se působit po dobu až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím…

Více informací
Výhody
  • BIO
  • vegan
  • lehce pikantní příchuť s kurkumou, zázvorem a pepřem
  • kvašený nealkoholický nápoj
  • vařena pouze v malých dávkách
  • balena ve skle
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 ml
Energetická hodnota 86 kJ / 20 kcal, 83 kJ/20 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,5 g
- z toho cukry 4,4 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
Vlastnosti BIOVegan

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

filtrovaná voda, fermentovaný černý čaj (voda, glukóza*, černý čaj*, jablečný ocet*, kombuchové kultury), třtinový cukr*, kurkuma*, oxid uhličitý, zázvor*, pepř*. *= z kontrolovaného ekologického zemědělství

Jak si vyrobit domácí kombuchu