Černá sůl z podhůří Himalájí pochází z pákistánských vulkanických ložisek. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, krystaly soli od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky.  Více informací

Himalájská černá sůl hrubá 500g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5
5.01 hodnocení

Černá sůl z podhůří Himalájí pochází z pákistánských vulkanických ložisek. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, krystaly soli od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky.  Více informací

Balení: 5 100 gVýrobce: NATU Kód produktu: 02.11.0008

Vegan
Natural
Skladem

71 Kč 14,20 Kč/100 g

ks
Výrobce: NATU
Kód: 02.11.0008

Černá sůl pochází ze sopečných ložisek v Pákistánu a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku překvapit. Kromě klasické slané chuti můžete po ochutnání cítit i silně vajíčkovou příchuť, která je dána vysokým obsahem síry. V indické kuchyni ale hraje nezastupitelnou roli. Bez černé soli se neobejdou pokrmy jako chaat, dresinky raita a čatní nebo směs koření chaat masala. Místní obyvatelé ji používají i na dochucení čerstvého ovoce například banánů. 

Využití

Specifické aroma a chuť černé soli se skvěle hodí k pokrmům indické a veganské kuchyně. Vhodná je zeména pro studenou kuchyni, tepelným zpracováním se vytrácí její charakteristická chuť. Nejčastěji se používá k dochucení omáček, chutney či polévek.

Věděli jste, že?

Dle ajurvédy se má používat hlavně v letním období, protože je vnímána jako chladící element. Přidávána je například do indického nápoje Jal-jeera. 

Země původu: Pákistán

Černá sůl pochází ze sopečných ložisek v Pákistánu a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku překvapit. Kromě klasické slané chuti můžete po ochutnání cítit i silně vajíčkovou příchuť, která je dána vysokým obsahem síry. V…

Více informací
Výhody
  • nerafinovaná přírodní kamenná sůl
  • charakteristická lehce nahořklá chuť s výrazným aroma
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g
Vlastnosti VeganNatural

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

jedlá sůl, obsah NaCl min. 95%

Vyhněte se „bílým jedům“ – sůl