K nákupu vybrané kosmetiky značky CZECH CAVIAR dárek ZDARMA v hodnotě 599 Kč. Platí do vyprodání zásob.

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Hraběnčiny řezy zná od mala jistě každý a k podzimu bez pochyb patří vůně jablek a skořice. Pojďme si vyzkoušet hraběnčiny řezy s palmovým cukrem, který podtrhne kombinace chutí v hraběnčiných řezech a nezaplácne vás tolik jako ten klasický!

500 g polohrubé špaldové mouky
200 g másla
6 vajec od šťastných slepiček (bílky, žloutky zvlášť)
100 g palmového cukru
1 lžička jablečného octa
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
50 g vlašských ořechů
600 g nahrubo nastrouhaných jablek
15 g medu
1 lžička skořice
2 lžíce rostlinného mléka nebo vody

Postup: Ze změklého másla, palmového cukru a žloutků vyšleháme robotem pěnu, do ní zapracujeme prosátou mouku (klidně znovu robotem, nemusíte se bát, jde to) s práškem do pečiva a přidáme 2 lžíce vody nebo rostlinného mléka. Větší polovinu těsta vtlačíme do formy (30 X 20) vymazané máslem a vysypané moukou, druhou polovinu těsta necháme odpočívat v ledničce.

Na těsto dáme nastrouhaná jablka smíchaná s ořechy, medem a skořicí. Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, šťávu z nich “vyždímeme”. Následně vyšleháme bílky společně s octem a kukuřičným škrobem a vyšlehaný sníh z bílků dáme na jablka. Na závěr nastrouháme zbytek těsta a dáme péct na 45 minut na 180°C.

Možná se vám může zdát, že je recept pracný, ale uvidíte, že výsledek stojí rozhodně za to. 

                                                                                          "love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora