Velikonoční beránek
Co budete potřebovat?
240g hladké špaldové mouky
70g sypkého sladidlo (cukru/xylitolu/erythritolu)
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřicího prášku
1 lžička citronové kůry
špetka soli
160g kefírového mléka
100ml mléka
40g ghí
2 vejce

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg Kód: 02.04.0095 Voní po oříšcích a najde uplatnění při pečení, smažení i vaření. Špaldová celozrnná mouka se vyrábí z celého zrna i s klíčkem. Bohatá na… | Skladem | 58 Kč | ||
![]() |
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… | Skladem | 65 Kč | ||
![]() |
Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… | Skladem | 132 Kč |
Mouku smícháme se sladidlem, kypřicím práškem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
Přidáme žloutky, kefírové mléko, mléko, rozpuštěné ghí a celé prošleháme do hladka.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem.
1/3 světlého těsta vlijeme do beránkové formy vymazané olejem, na ni nalijeme kakaovou část a zakryjeme zbylým světlým těstem.
Dáme do předehřáté trouby na 180° a pečeme cca 50 minut.
Po upečení necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
"love nature, love yourself"