Velikonoční beránek
Co budete potřebovat?
240g hladké špaldové mouky
70g sypkého sladidlo (cukru/xylitolu/erythritolu)
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřicího prášku
1 lžička citronové kůry
špetka soli
160g kefírového mléka
100ml mléka
40g ghí
2 vejce
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg Kód: 02.04.0095 Voní po oříšcích a najde uplatnění při pečení, smažení i vaření. Špaldová celozrnná mouka se vyrábí z celého zrna i s klíčkem. Bohatá na… | Skladem | 2,37 € | |||
Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kód: 02.10.0093 Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového… | Skladem | 5,10 € | |||
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… | Skladem | 2,65 € | |||
Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… | Skladem | 5,39 € |
Přidáme žloutky, kefírové mléko, mléko, rozpuštěné ghí a celé prošleháme do hladka.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem.
1/3 světlého těsta vlijeme do beránkové formy vymazané olejem, na ni nalijeme kakaovou část a zakryjeme zbylým světlým těstem.
Dáme do předehřáté trouby na 180° a pečeme cca 50 minut.
Po upečení necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
"love nature, love yourself"