Co budete potřebovat?
- 240 g hladké špaldové mouky
- 80 g xylitolu
- 2 lžičky karobu
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžíce citronové kůry
- špetka soli
- 200 g jogurtu
- 150 ml kokosového mléka
- 2 vejce
- 1 lžička vanilky + olej na vymazání formy
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… | Skladem | 65 Kč | |||
Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… | Skladem | 132 Kč | |||
Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… | Skladem | 65 Kč |
Rádi byste svůj stůl ozdobili velikonočním beránkem, ale ne a ne najít recept, který by vás oslovil a případně splnil i vaše přání výživnosti a kvality? Spolu s naší influencerkou Eliškou jsme propojili všechny důležité prvky v jednom receptu - skvělá chuť, výživnost a kvalita surovin.
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: 30 minut + 60 minut pečení
Postup: Žloutky smícháme s jogurtem, mlékem, vanilkou a citronovou kůrou. Následně přes síto prosejeme mouku, přidáme xylitol, kypřicí prášek a opět celé důkladně promícháme. Nakonec i lehce vmícháme sníh z vyšlehaných bílků se špetkou soli. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s karobem. 1/2 světlého těsta odlijeme do beránkové formy, kterou jsme si vymazali olejem. Na to navrstvíme karobovou část a zakryjeme zbylým světlým těstem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180° na cca 50-60 minut. Nakonec už necháme vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme podávat! Těšíme se na všechny vaše beránkové výtvory. „Beee!“ "
Videorecept naleznete na našem instagramu - zde.
"love nature, love yourself"