Napsáno 28.08.2021

Co budete potřebovat?

300 g mandlí
180 g datlí
80 g sušených třešní
40 g strouhaného kokosu
40 g čoko peciček
+ hořká čokoláda, strouhaný kokos

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Třešně bez pecek RAW 130g Třešně bez pecek RAW 130g Kód: 02.02.0137 Počet hvězdiček je 5 z 5 Třešně takové, jak je stvořila sama příroda. Ze slunných bulharských sadů, sladké, šťavnaté a nedoslazované. Skladem 67 Kč 
Mandle natural 500g Mandle natural 500g Kód: 02.01.0013 Počet hvězdiček je 0 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 195 Kč 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 5 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 37 Kč 
Hořká čokoláda 63% BIO 45g Hořká čokoláda 63% BIO 45g Kód: 02.17.0116 Počet hvězdiček je 0 z 5 V jednoduchosti je krása. Čokoláda s obsahem 63% kakaa vás uvede do světa tmavých čokolád. Skladem 97 Kč 
Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Kód: 02.17.0136 Počet hvězdiček je 5 z 5 Třešnička na dortu každého sladkého výtvoru. Single origin čokoládové pecičky se 70% podílem kakaa si vás získají jemnou chutí s ovocnými… Skladem 89 Kč 

Tyto Třešňovo-kokosové tyčinky s hořkou čokoládou skvěle poslouží jako výživná svačina do školy, práce nebo po cvičení i jako slaďoučký dezert kdykoliv během dne. Navíc je na ně potřeba jen 5 ingrediencí a postup už nemůže být snažší. Dobrou chuť!

Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle, sušené třešně & strouhaný kokos a mixujeme, dokud nevznikne lepkavé těsto. Těsto přemístíme do velké mísy, přimícháme čoko pecičky a poté ho rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem. Formu vložíme na 20 min do mrazáku a mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu. Následně čokoládu nalijeme na ztuhlý základ, posypeme kokosem a vložíme zpět do mrazáku na cca 5 min. Na závěr už jen rozkrájíme na tyčinky a můžeme podávat!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora