Napsáno 12.04.2020

Co budete potřebovat?

Na základ:
140 g datlí
70 g mandlí
Na krém:
200 g kešu ořechů
3 polévkové lžíce javorového sirupu
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce prášku z kopřivy 

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kopřiva list prášek BIO 130g Kopřiva list prášek BIO 130g Kód: 02.10.0057 Počet hvězdiček je 0 z 5 Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) je všestranná bylina využívána pro své blahodárné účinky. Přispívá zejména k normální funkci ledvin,… Skladem 109 Kč 
Mandle natural 200g Mandle natural 200g Kód: 02.01.0012 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 89 Kč 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 5 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 37 Kč 

Už jste někdy zkoušeli prášek z KOPŘIVY? Je velice vhodný pro osoby, které trápí zavodnění. Mezi jeho další benefity patří to, že ulevuje od pocitu těžkých nohou a také má antidiuretické a očišťující účinky. Dále podporuje kvalitu vlasů, nehtů, pleti, kostí, zubů a kloubů a podobně jako pampeliška je silný antioxidant. Jak ho využít? Vyzkoušet můžete například tyto raw řezy. Dobrou chuť! 

Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Směs rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem a dáme ji na 30 min do mrazáku. Mezitím si připravíme krém - kešu ořechy dáme do mixéru a důkladně je rozmixujeme. Přidáme všechny zbývající ingredience a opět promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku a naneseme na něj krém. Formu vrátíme zpět do mrazáku na cca 2 hod. Na závěr můžeme vše zalít ještě rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypat lyofilizovaným ovocem.

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora