Napsáno 12.04.2020

Co budete potřebovat?

Na základ:
140 g datlí
70 g mandlí
Na krém:
200 g kešu ořechů
3 polévkové lžíce javorového sirupu
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce prášku z kopřivy 

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Organic Nettle Leaf Powder 130g Organic Nettle Leaf Powder 130g Code: 02.10.0057 Rating value is 0 of 5 Nettle (Urtica dioica) is a versatile herb used for its beneficial effects. In particular, it contributes to the normal function of the… In stock 4,16 € 
Almonds Natural 200g Almonds Natural 200g Code: 02.01.0012 Rating value is 5 of 5 Almonds have a mild sweet taste and are a source of protein and fibre. Natural almonds contain a brown skin which gives them their specific… In stock 3,63 € 
Dates 200g Dates 200g Code: 02.02.0127 Rating value is 5 of 5 Juicy dates are a nutritionally rich delicacy and provide the body with the necessary energy. Thanks to their pleasant honey-caramel taste,… In stock 1,67 € 

Už jste někdy zkoušeli prášek z KOPŘIVY? Je velice vhodný pro osoby, které trápí zavodnění. Mezi jeho další benefity patří to, že ulevuje od pocitu těžkých nohou a také má antidiuretické a očišťující účinky. Dále podporuje kvalitu vlasů, nehtů, pleti, kostí, zubů a kloubů a podobně jako pampeliška je silný antioxidant. Jak ho využít? Vyzkoušet můžete například tyto raw řezy. Dobrou chuť! 

Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Směs rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem a dáme ji na 30 min do mrazáku. Mezitím si připravíme krém - kešu ořechy dáme do mixéru a důkladně je rozmixujeme. Přidáme všechny zbývající ingredience a opět promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku a naneseme na něj krém. Formu vrátíme zpět do mrazáku na cca 2 hod. Na závěr můžeme vše zalít ještě rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypat lyofilizovaným ovocem.

 "love nature, love yourself"