Už 12. května slavíme Den matek! K vybraným produktům od nás obdržíte dárkové přání v obálce zdarma jako dárek.

Napsáno 21.09.2023

Co budete potřebovat?

Suroviny na plech 40x30CM, cca 16 porcí o velikosti 4x10cm

• 1 sklenice malinové marmelády 

• lyofilizované maliny

světlý korpus

• 5 vajec

• 210 g cukru krupice 

• 190 g hladké mouky 

• 5 polévkových lžic slunečnicového oleje

barevný korpus

• 5 vajec

• 210 g cukru krupice 

• 190 g hladké mouky 

• 5 polévkových lžic slunečnicového oleje

• červené gelové potravinářské barvivo

rozvar

• 300 g cukru moučka

• 200 ml vody

• 80 ml rumu

• šťáva z jednoho menšího citronu

• 1 čajová lžička punčového aroma

poleva

• 250 g cukru moučky

• 5 polévkových lžic teplého mléka

• 1 polévková lžíce citrónové šťávy

• 1 polévková lžíce slunečnicového oleje

• 50 g tmavé čokolády

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Malinový extra džem výběrový speciální 205g Malinový extra džem výběrový speciální 205g Kód: 02.17.0119 Počet hvězdiček je 5 z 5 Doporučujeme Kolekce ručně vyráběných džemů s vůní lesa a zahrady. To jsou džemy od NATU s vysokým podílem ovoce a bez rafinovaného cukru. Varianta… Skladem 159 Kč 
Lyofilizované maliny 45g Lyofilizované maliny 45g Kód: 02.03.0002 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… Skladem 109 Kč 
Lyofilizované maliny 20g Lyofilizované maliny 20g Kód: 02.03.0001 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… Skladem 69 Kč 

Postup

1. Začneme s přípravou světlého korpusu. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha, žloutky smícháme s olejem a a přidáme k tuhému sněhu. Velmi rychle a krátce zašleháme. Následně přidáme prosátou mouku a stěrkou pomalu a zlehka zamícháme. 

2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, těsto rozetřeme a pečeme na 180 °C 15–18 min. 

3. Na upečený korpus dáme další kus pečícího papíru, na něj další plech nebo tácek, co nejrychleji obrátíme, sloupneme pečící papír, na kterém se peklo a necháme vychladnout. 

4. Nyní si připravíme barevný korpus. Postupujeme úplně stejně jako v případě světlého korpusu, akorát do tuhých vyšlehaných bílků krátce zašleháme potravinářské barvivo. 

5. Po upečení a vychladnutí obou korpusů si připravíme rozvar. Všech suroviny potřebné k jeho přípravě dáme do hrnečku, zahřejeme pod bod varu a necháme vychladnout. 

6. Korpusy rozkrojíme na poloviny a začneme sestavovat řezy. První plát světlého piškotu → marmeláda → první plát barevného piškotu → zalijeme polovinou rozvaru → marmeláda - druhý plát světlého piškotu → zalijeme zbytkem rozvaru → marmeláda → barevný piškot. 

7. Poskládané řezy zatížíme prkénkem a necháme odležet v ložnici, ideálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

8. Na polevu si smícháme všechny suroviny kromě čokolády, vymícháme je v hladkou polevu, kterou punčové řezy polijeme. 

9. Ihned na to si rozehřejeme čokoládu s kapku oleje a pomocí cukrářského sáčku s ní cukrové řezy pocákáme.

10. Závěrem řezy posypeme rozdrobenými lyofilizovanými malinami. Dobrou chuť! 

 "love nature, love yourself"

Jan Kaláb

Jmenuji se Jan Kaláb, ale více mě můžete znát pod názvem Honza peče. Pocházím z moravského města Prostějov a jsem studentem vysoké školy se zaměřením na ekonomii podniku. Pečení se věnuji aktivně od roku 2020 a je to mým velkým koníčkem a zálibou. A jak jsem se vlastně dostal k pečení a působení na sociálních sítích? Úplnou náhodou! V průběhu vysílání první řady Peče celá země jsem měl možnost se zapojit každý týden do diváckých soutěží a upéct jejich výzvy. Své výtvory jsem postupně sdílel na svém Instagramu a mé příspěvky získaly takovou oblibu, že jsem se rozhodl pokračovat v dalším tvoření. Tehdy jsem si ani nedokázal představit, že si mé výtvory oblíbí tolik lidí, a dnes mám již více než 27 tisíc fanoušků. Veškeré recepty a celý proces mého tvoření na sociálních sítích můžete sledovat na instagramovém profilu @honza_pece. Věřím, že na mém profilu najdete spoustu inspirace pro vaření a upéct si doma nějakou vlastní lahůdku.

Více článků autora