Punčové řezy prokládané malinovou marmeládou
Co budete potřebovat?
Suroviny na plech 40x30CM, cca 16 porcí o velikosti 4x10cm
• 1 sklenice malinové marmelády
• lyofilizované maliny
světlý korpus
• 5 vajec
• 210 g cukru krupice
• 190 g hladké mouky
• 5 polévkových lžic slunečnicového oleje
barevný korpus
• 5 vajec
• 210 g cukru krupice
• 190 g hladké mouky
• 5 polévkových lžic slunečnicového oleje
• červené gelové potravinářské barvivo
rozvar
• 300 g cukru moučka
• 200 ml vody
• 80 ml rumu
• šťáva z jednoho menšího citronu
• 1 čajová lžička punčového aroma
poleva
• 250 g cukru moučky
• 5 polévkových lžic teplého mléka
• 1 polévková lžíce citrónové šťávy
• 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
• 50 g tmavé čokolády
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Malinový extra džem výběrový speciální 205g Kód: 02.17.0119 Kolekce ručně vyráběných džemů s vůní lesa a zahrady. To jsou džemy od NATU s vysokým podílem ovoce a bez rafinovaného cukru. Varianta… | Vyprodáno | 6,489 € | |||
Lyofilizované maliny 45g Kód: 02.03.0002 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… | Skladem | 4,448 € | |||
Lyofilizované maliny 20g Kód: 02.03.0001 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… | Skladem | 2,816 € |
Postup
1. Začneme s přípravou světlého korpusu. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha, žloutky smícháme s olejem a a přidáme k tuhému sněhu. Velmi rychle a krátce zašleháme. Následně přidáme prosátou mouku a stěrkou pomalu a zlehka zamícháme.
2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, těsto rozetřeme a pečeme na 180 °C 15–18 min.
3. Na upečený korpus dáme další kus pečícího papíru, na něj další plech nebo tácek, co nejrychleji obrátíme, sloupneme pečící papír, na kterém se peklo a necháme vychladnout.
4. Nyní si připravíme barevný korpus. Postupujeme úplně stejně jako v případě světlého korpusu, akorát do tuhých vyšlehaných bílků krátce zašleháme potravinářské barvivo.
5. Po upečení a vychladnutí obou korpusů si připravíme rozvar. Všech suroviny potřebné k jeho přípravě dáme do hrnečku, zahřejeme pod bod varu a necháme vychladnout.
6. Korpusy rozkrojíme na poloviny a začneme sestavovat řezy. První plát světlého piškotu → marmeláda → první plát barevného piškotu → zalijeme polovinou rozvaru → marmeláda - druhý plát světlého piškotu → zalijeme zbytkem rozvaru → marmeláda → barevný piškot.
7. Poskládané řezy zatížíme prkénkem a necháme odležet v ložnici, ideálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
8. Na polevu si smícháme všechny suroviny kromě čokolády, vymícháme je v hladkou polevu, kterou punčové řezy polijeme.
9. Ihned na to si rozehřejeme čokoládu s kapku oleje a pomocí cukrářského sáčku s ní cukrové řezy pocákáme.
10. Závěrem řezy posypeme rozdrobenými lyofilizovanými malinami. Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"