Proteinové kytičky s karobem
Co budete potřebovat?
200 g špaldové mouky
50 g karobu
50 g mandlového proteinu
1 čl prášku do pečiva
1 čl skořice
180 g změklého kvalitního másla
100 g sirupu (datlový, agáve, rýžový)
100 g arašídů
150 g datlí
1 pl pomerančové šťávy
80 g arašídového krému na promazání
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Datle Deglet Nour 200g Kód: 02.02.0127 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… | Skladem | 49 Kč | |||
Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… | Skladem | 59 Kč 65 Kč |
Vánoční cukroví nemusí nutně znamenat hromadu bílého cukru a mouky. Vyzkoušejte nahradit bílý cukr přírodními sladidly a bílou mouku nějakou zdravější verzí. Vyzkoušejte při pečení cukroví mandlový protein, získáte tak odlehčenou verzi a chuťově snad mnohem lepší než otřelou klasiku.
Arašídy dejte do předehřáté trouby na 150 °C 10–15 minut a následně je rozemelte nebo rozmixujte na mouku. Sušené datle nakrájejte na velmi malé kousky. Následně všechny ingredience rukama smíchejte dohromady než vám vznikne těsto. Dejte ho minimálně na hodinu až týden odpočinout do lednice. Po vyjmutí těsto nechte chvíli při pokojové teplotě a následně zpracujete na válu. Válejte těsto přes potravinovou folii, velmi dobře se s ním pracuje a nelepí se. Vykrajujte kytičky a pokládejte na plech. Pečte každý plech na 180 °C 10 minut. Kytičky můžete promazat a slepit arašídovým krémem pro vyšší obsah bílkovin.
"love nature, love yourself"