Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

200 g špaldové mouky
50 g karobu 
50 g mandlového proteinu
1 čl prášku do pečiva
1 čl skořice
180 g změklého kvalitního másla
100 g sirupu (datlový, agáve, rýžový)
100 g arašídů
150 g datlí
1 pl pomerančové šťávy
80 g arašídového krému na promazání

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Dates 200g Dates 200g Code: 02.02.0127 Rating value is 5 of 5 Juicy dates are a nutritionally rich delicacy and provide the body with the necessary energy. Thanks to their pleasant honey-caramel taste,… In stock 1,67 € 
Organic Carob Powder 200g Organic Carob Powder 200g Code: 02.10.0039 Rating value is 5 of 5 Carob induces a feeling of satiety and helps control body weight. It is similar in taste and use to cocoa. Compared to cocoa, it has a… In stock 2,65 € 

Vánoční cukroví nemusí nutně znamenat hromadu bílého cukru a mouky. Vyzkoušejte nahradit bílý cukr přírodními sladidly a bílou mouku nějakou zdravější verzí. Vyzkoušejte při pečení cukroví mandlový protein, získáte tak odlehčenou verzi a chuťově snad mnohem lepší než otřelou klasiku.

Arašídy dejte do předehřáté trouby na 150 °C 10–15 minut a následně je rozemelte nebo rozmixujte na mouku. Sušené datle nakrájejte na velmi malé kousky. Následně všechny ingredience rukama smíchejte dohromady než vám vznikne těsto. Dejte ho minimálně na hodinu až týden odpočinout do lednice. Po vyjmutí těsto nechte chvíli při pokojové teplotě a následně zpracujete na válu. Válejte těsto přes potravinovou folii, velmi dobře se s ním pracuje a nelepí se. Vykrajujte kytičky a pokládejte na plech. Pečte každý plech na 180 °C 10 minut. Kytičky můžete promazat a slepit arašídovým krémem pro vyšší obsah bílkovin.   

"love nature, love yourself"