Pistáciový tvarohový dort
Co budete potřebovat?
Ingredience na korpus:130 g mandlí
100 g pistácií
2 vejce
Ingredience na krém:
200 g zakysané smetany
750 g tučného tvarohu
50 g pistácií
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Pistácie loupané 200g Kód: 02.01.0033 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… | Skladem | 167 Kč | |||
Mandle natural 200g Kód: 02.01.0012 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… | Skladem | 89 Kč |
Tenhle dort nejen krásně vypadá, skvěle chutná, ale navíc je bez cukru a plný zdravých tuků! Vyřazení cukrů z jídelníčku nemusí nutně znamenat utrpení.
Mandle a pistácie si umixujeme na mouku, přimícháme 2 vajíčka a cca 100 - 150 ml vody, vše důkladně promícháme. Těstem, které vytvoříme vyplníme spodek formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C na 20 minut. Než se nám korpus upeče, připravíme si krém :) Pistácie si opět umixujeme v jemnou mouku, poté přidáme 200 g zakysané smetany a 750 g tučného tvarohu, vše důkladně (opravdu důkladně!) promícháme a nalijeme na upečený korpus. Dort vrátíme do trouby a pečeme na 160 °C 40 minut. Po vyndání je nutné nechat dort vychladnout při pokojové teplotě a následně jej dát alespoň na hodinu do lednice.
"love nature, love yourself"