Ve dnech 12.-21.4. využijte zvýhodněné dopravy s PPL Parcelshop. Cena dopravy 24 Kč!

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Ingredience na korpus:
130 g mandlí 
100 g pistácií 
2 vejce

Ingredience na krém:
200 g zakysané smetany
750 g tučného tvarohu
50 g pistácií

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Pistácie loupané 200g Pistácie loupané 200g Kód: 02.01.0033 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… Skladem 167 Kč 
Mandle natural 200g Mandle natural 200g Kód: 02.01.0012 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 89 Kč 

Tenhle dort nejen krásně vypadá, skvěle chutná, ale navíc je bez cukru a plný zdravých tuků! Vyřazení cukrů z jídelníčku nemusí nutně znamenat utrpení.

Mandle a pistácie si umixujeme na mouku, přimícháme 2 vajíčka a cca 100 - 150 ml vody, vše důkladně promícháme. Těstem, které vytvoříme vyplníme spodek formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C na 20 minut. Než se nám korpus upeče, připravíme si krém :) Pistácie si opět umixujeme v jemnou mouku, poté přidáme 200 g zakysané smetany a 750 g tučného tvarohu, vše důkladně (opravdu důkladně!) promícháme a nalijeme na upečený korpus. Dort vrátíme do trouby a pečeme na 160 °C 40 minut. Po vyndání je nutné nechat dort vychladnout při pokojové teplotě a následně jej dát alespoň na hodinu do lednice.

"love nature, love yourself"

Karolína Nováková

Zdravý životní styl ve všech podobách je něco, čemu už několik let věnuji maximum svého času. Výživové poradenství a řešení nejen váhy, ale i zdravotních problémů se stalo mou prací, kterou nadevše miluji a jídlu ve spojení se zdravím 100% důvěřuji. Zdravé vaření či pečení je u mě na denním pořádku a těší mě ukazovat druhým, že zdravé jídlo není v žádném případě jen rýže s masem, brokolice s brokolicí a obrovská nuda.

Více článků autora