Náš bestseller granola slaný karamel jen za 119 Kč. Ušetřete a nakupte s výhodnou dopravou s PPL. Platí pouze do neděle 19.5.

Napsáno 21.09.2023

Co budete potřebovat?

Suroviny na formu o průměru 24 cm

• 200 g máslové sušenky

• 65 g máslo

náplň

• 500 g mascarpone

• 250 g zakysané smetany

• 2 vejce

• 70 g cukru moučka

• 65 g pistáciového krému 

poleva (pistáciová ganache)

• 2 polévkové lžíce pistáciového krému

• 150 g bílé čokolády 

• cca 65 ml 33% smetany

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Pistácie loupané 100g Pistácie loupané 100g Kód: 02.01.0032 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… Skladem 89 Kč 
Pistáciový krém 140 g Pistáciový krém 140 g Kód: 02.09.0025 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! RAW pistáciový krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním pistácií té nejvyšší kvality. Při procesu výroby… Skladem 255 Kč 
Pistácie loupané 200g Pistácie loupané 200g Kód: 02.01.0033 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… Skladem 167 Kč 

Postup

1. Nejprve si rozmixujeme sušenky, které smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme

2. Do vystlané formy pečícím papírem nasypeme sušenky a pořádně je upěchujeme na dno formy

3. Ve vedlejší míse si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, pistáciový krém/máslo a moučkový cukr

4. Tuto směs přendáme do formy na sušenkový základ, uhladíme a celé pečeme ve spodní třetině trouby společně s pekáčkem vody na 160 °C 30 minut

5. Po 30 minutách pekáček vytáhneme a dopékáme dalších 30 minut.

6. Hotový cheesecake vytáhneme na mřížku a necháme vychladnout.

7. Na polevu smícháme čokoládu, smetanu a pistáciové máslo, postupně a pomalu rozehřejeme v mikrovlnce a následně vylijeme na cheesecake.

8. Dáme ztuhnout do lednice a následně už jenom cheesecake uvolníme nožem z formy, dozdobíme pistáciemi a vychutnáváme. 

 "love nature, love yourself"

Jan Kaláb

Jmenuji se Jan Kaláb, ale více mě můžete znát pod názvem Honza peče. Pocházím z moravského města Prostějov a jsem studentem vysoké školy se zaměřením na ekonomii podniku. Pečení se věnuji aktivně od roku 2020 a je to mým velkým koníčkem a zálibou. A jak jsem se vlastně dostal k pečení a působení na sociálních sítích? Úplnou náhodou! V průběhu vysílání první řady Peče celá země jsem měl možnost se zapojit každý týden do diváckých soutěží a upéct jejich výzvy. Své výtvory jsem postupně sdílel na svém Instagramu a mé příspěvky získaly takovou oblibu, že jsem se rozhodl pokračovat v dalším tvoření. Tehdy jsem si ani nedokázal představit, že si mé výtvory oblíbí tolik lidí, a dnes mám již více než 27 tisíc fanoušků. Veškeré recepty a celý proces mého tvoření na sociálních sítích můžete sledovat na instagramovém profilu @honza_pece. Věřím, že na mém profilu najdete spoustu inspirace pro vaření a upéct si doma nějakou vlastní lahůdku.

Více článků autora