Pistáciový cheesecake
Co budete potřebovat?
Suroviny na formu o průměru 24 cm
• 200 g máslové sušenky
• 65 g máslo
náplň
• 500 g mascarpone
• 250 g zakysané smetany
• 2 vejce
• 70 g cukru moučka
• 65 g pistáciového krému
poleva (pistáciová ganache)
• 2 polévkové lžíce pistáciového krému
• 150 g bílé čokolády
• cca 65 ml 33% smetany
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Pistácie loupané 100g Kód: 02.01.0032 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… | Skladem | 4,04 € | |||
Pistáciový krém 140 g Kód: 02.09.0025 To pravé ořechové pro vás! RAW pistáciový krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním pistácií té nejvyšší kvality. Při procesu výroby… | Skladem | 10,407 € | |||
Pistácie loupané 200g Kód: 02.01.0033 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… | Skladem | 7,305 € |
Postup
1. Nejprve si rozmixujeme sušenky, které smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme.
2. Do vystlané formy pečícím papírem nasypeme sušenky a pořádně je upěchujeme na dno formy.
3. Ve vedlejší míse si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, pistáciový krém/máslo a moučkový cukr.
4. Tuto směs přendáme do formy na sušenkový základ, uhladíme a celé pečeme ve spodní třetině trouby společně s pekáčkem vody na 160 °C 30 minut.
5. Po 30 minutách pekáček vytáhneme a dopékáme dalších 30 minut.
6. Hotový cheesecake vytáhneme na mřížku a necháme vychladnout.
7. Na polevu smícháme čokoládu, smetanu a pistáciové máslo, postupně a pomalu rozehřejeme v mikrovlnce a následně vylijeme na cheesecake.
8. Dáme ztuhnout do lednice a následně už jenom cheesecake uvolníme nožem z formy, dozdobíme pistáciemi a vychutnáváme.
"love nature, love yourself"