“piškoty” z ovesných vloček
Co budete potřebovat?
Na těsto
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek mléka
3 vajíčka (žloutky, bílky zvlášť)
40 g rozpuštěného ghí nebo kokosového oleje
špetka Himalájské soli růžové
1 vanilkový cukr
K servírování
zakysaná smetana a lyo borůvky na posypání
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Lyofilizované borůvky 45g Kód: 02.03.0012 Mrazem sušené borůvky si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají až 90 % všech původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a… | Skladem | 125 Kč | |||
Kokosový olej BIO 600ml Kód: 02.14.0030 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Skladem | 289 Kč | |||
Přepuštěné máslo ghí natural 720ml Kód: 02.09.0015 Ghí neboli přepuštěné máslo lze použít jako náhradu jakéhokoli jiného tuku. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje, a při… | Vyprodáno | 399 Kč |
Děti piškoty zbožňují a naše blogerka & autorka knihy Mami, mám hlad @matka_v_kuchyni si pro vás připravila recept na jejich domácí, a zároveň výživnější verzi. Dobrou chuť a určitě nám potom dejte vědět, jaký měly u vás doma úspěch!
Ovesné vločky dejte do mixéru a rozmixujte na mouku. Mixujte alespoň 4-5 minut. Pokud máte ovesnou mouku, použijte ji. K rozemletým vločkám přidejte všechny ostatní suroviny kromě bílků a důkladně promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Pomocí čajové lžičky nabírejte těsto a na rozehřáté pánvi vymazané ghíčkem vytvořte malá kolečka a opékejte z obou stran. Pokud by se vám nechtělo stát u plotny tak dlouho, můžete z těsta připravit i klasické palačinky nebo lívance v lívanečníku.
"love nature, love yourself"