Ve dnech 12.-21.4. využijte zvýhodněné dopravy s PPL Parcelshop. Cena dopravy 24 Kč!

Napsáno 05.07.2022

Co budete potřebovat?

  • 2 porce chlazeného lososa 
  • lžíce Ghí natural, sůl, pepř 
  • 250 g Rýže dlouhozrnné
  • hrst Dýňových semínek
  • hrst Pekanových ořechů
  • špetka Sezamu
  • kari

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Kód: 02.09.0016 Počet hvězdiček je 5 z 5 Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním másla. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje a při tepelné… Skladem 195 Kč 
Pekanové ořechy 200g Pekanové ořechy 200g Kód: 02.01.0069 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pekanové ořechy jsou semena stromu ořechovce pekanového. Vzhledem se podobají vlašským ořechům, ale oproti nim mají jemnější chuť. Obsahují… Skladem 139 Kč 
Dýně semínka 200 g Dýně semínka 200 g Kód: 02.01.0045 Počet hvězdiček je 5 z 5 Dýňová semínka se získávají z tykve obecné, která pochází ze Střední Ameriky. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin pěstovaných… Skladem 60 Kč 

S receptem od Lucy Černé se rozhodně nebudete mít jako ryba na suchu.

Na dnešním menu sice jedna taková je, rozhodně ale není suchá. Stačí totiž, podle Lucy Černé, trocha ghí, kari, semínek a rýže a starosti s vymýšlením zdravého oběda můžete směle nechat plavat!

POSTUP:

Na másle ghí se solí a pepřem orestujeme, a poté mírně podusíme lososa. Rýži uvaříme společně s kari kořením (pro děti nemusí být). Při servírovaní posypeme lososa sezamem a do rýže přidáme dýňová semínka a pekany. Jako zeleninovou “oblohu” jsem zde volila okurku a salát ze zahrádky. Můžeme servírovat!

"love nature, love yourself"

Lucie Černá

Ahoj, jmenuji se Lucie Černá a jsem všeobecná sestra, v roce 2021 jsem tento obor vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Nyní studuji výživu na České zemědělské univerzitě, protože si myslím, že péče o pacienty a ověřené informace o výživě spolu velmi úzce souvisí. O zdravý životní styl se zajímám už od gymnázia. S manželem se snažíme vést aktivní život, dbáme na kvalitu potravin, které konzumujeme. Samozřejmě, ani hranolky a “smažák” nám není cizí, ale rádi si pochutnáme i na nutričně hodnotnějším jídle. Na mateřské jsem propadla kouzlu pečení, a tak, když mám občas volnou chvilku, strávím ji v kuchyni přípravou něčeho dobrého. Když se mi podaří vymyslet nový a skvělý recept, sdílím ho na svém Instagramovém profilu @lucycernaofficial. 

Více článků autora