VÁNOČNÍ SOUTĚŽ o dárky v hodnotě 10 000 Kč naleznete zde

Napsáno 23.02.2021

Co budete potřebovat?

80 g uvařených červených fazolí
50 g cherry rajčat
50 g lyofilizované kukuřice
50 g lyofilizovaného hrášku
100 ml passaty
20 g kešu másla
15 g kešu ořechů
koriandr, limetka
Rýže basmati

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Super Veggie Kukuřice 40g Super Veggie Kukuřice 40g Kód: 02.03.0057 Počet hvězdiček je 5 z 5 Akce -10% Sladká, křupavá a zářící jak zlato. Mrazem sušená kukuřice vypadá a chutná jako čerstvě sklizená. Skladem 98 Kč  109 Kč
Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Kód: 02.09.0016 Počet hvězdiček je 5 z 5 Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním másla. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje a při… Skladem 189 Kč 

Rádi byste jedli zdravě, ale nemáte čas na zdlouhavé vaření? V tom případě je tento recept na kešu fazolovou směs s rýží přesně pro vás - je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, zdravých tuků, vlákniny a mnoha dalších důležitých živin, ale zároveň je hotový za pár minut. Dobrou chuť a nezapomeňte se nám pochlubit s výsledkem!

Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji horkou vodou a vaříme přibližně 15-20 min. Rajčátka dáme na pánev a necháme je vařit do změknutí, cca 10 min. Přilijeme passatu společně s kešu máslem, promícháme a poté přidáme uvařené fazole, lyofilizovanou kukuřici a lyofilizovaný hrášek. Vše důkladně promícháme a necháme společně vařit cca 7 min. Podáváme s uvařenou rýží, kešu ořechy, koriandrem a čerstvou limetkou. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora