Vyberte si DÁREK zdarma k nákupu nad 650 Kč. Platí pouze do neděle 26.5.

Napsáno 28.04.2020

Co budete potřebovat?

jedno vejce
200g rýžové mouky
cca 50g kokosového cukru 
bílý jogurt 
čtvrt hrnku vody
lžička kypřicího prášku
lžička sody
3 banány
kakao
hořká čokoláda 

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokosový cukr BIO 300g Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 116 Kč 
Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kód: 02.10.0093 Počet hvězdiček je 5 z 5 Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového… Skladem 125 Kč 

Postup:

  1. Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem a do směsi přidáme 2-3 ks rozmačkaných banánů a opět zašleháme. 
  2. Poté přidáme rýžovou mouku smíchanou s vrchovatou lžičkou kypřicího prášku a jedlou sodou a pomalu zašleháváme.
  3. Do vzniklé směsi přidáme kelímek bílého jogurtu a kakao. Dle konzistence můžeme přidat trochu vody.
  4. Do hotového těsta můžeme přidat kousky čokolády, lyofilizované ovoce nebo cokoliv máte rádi. 
  5. Pečeme v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
  6. Na krém vyšleháme změklé máslo a když je máslo bez hrudek přidáme moučkový cukr a trochu kakaa. Promícháme a přidáme tvaroh ve vaničce. 

Dobrou chuť!  

  "love nature, love yourself"

Bára Svorníková

V první řadě maminka Leontýnky na mateřské dovolené, na které si krátím čas focením které mě baví  a v poslední době se věnuji konečně i sama sobě po tom co jsem si s jídlem nedělala žádnou vědu, jedla nejraději v 10 večer a hlavně rozhodně nic zdravého  teď si užívám zdravého jídla a doufám, že mé odhodlání něco jen tak nezlomí :)  Bar

Více článků autora