Napsáno 28.04.2020

Co budete potřebovat?

jedno vejce
200g rýžové mouky
cca 50g kokosového cukru 
bílý jogurt 
čtvrt hrnku vody
lžička kypřicího prášku
lžička sody
3 banány
kakao
hořká čokoláda 

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokosový cukr BIO 300g Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 4,73 € 
Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kód: 02.10.0093 Počet hvězdiček je 0 z 5 Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového… Skladem 5,10 € 

Postup:

  1. Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem a do směsi přidáme 2-3 ks rozmačkaných banánů a opět zašleháme. 
  2. Poté přidáme rýžovou mouku smíchanou s vrchovatou lžičkou kypřicího prášku a jedlou sodou a pomalu zašleháváme.
  3. Do vzniklé směsi přidáme kelímek bílého jogurtu a kakao. Dle konzistence můžeme přidat trochu vody.
  4. Do hotového těsta můžeme přidat kousky čokolády, lyofilizované ovoce nebo cokoliv máte rádi. 
  5. Pečeme v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
  6. Na krém vyšleháme změklé máslo a když je máslo bez hrudek přidáme moučkový cukr a trochu kakaa. Promícháme a přidáme tvaroh ve vaničce. 

Dobrou chuť!  

  "love nature, love yourself"

Bára Svorníková

V první řadě maminka Leontýnky na mateřské dovolené, na které si krátím čas focením které mě baví  a v poslední době se věnuji konečně i sama sobě po tom co jsem si s jídlem nedělala žádnou vědu, jedla nejraději v 10 večer a hlavně rozhodně nic zdravého  teď si užívám zdravého jídla a doufám, že mé odhodlání něco jen tak nezlomí :)  Bar

Více článků autora