Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

80 g bulguru
20 g sýru feta
20 g černých oliv
20 g piniových oříšků
1/2 fialové cibule
1/3 salátové okurky

Pracovní týden není ideální pro přípravu složitých jídel. Co to pojmout jednoduše? Bulgur podle našeho receptu je rychle hotový a díky piniovým oříškům i výživný. Doplníte vitaminy E a K a navíc i rostlinné bílkoviny.

Bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho dvojnásobným množstvím vody a necháme vařit, dokud všechnu vodu neabsorbuje. Poté ho přemístíme do velké mísy, přidáme nakrájenou cibuli, okurku, olivy a sýr. Vše promícháme, přisypeme piniové oříšky a můžeme podávat.

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora