Napsáno 01.06.2021

Co budete potřebovat?

menší cuketa
100 g kešu másla
50 g medu (případně čekankového sirupu)
1 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
65 g karobu
lžička jedlé sody
špetka himalájské růžové soli
30 g čokoládových peciček hořkých 70%

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Himalájská růžová sůl jemná 500g Himalájská růžová sůl jemná 500g Kód: 02.11.0002 Počet hvězdiček je 5 z 5 Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli… Skladem 29 Kč 
Kešu krém 140 g Kešu krém 140 g Kód: 02.09.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! RAW kešu krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním kešu ořechů té nejvyšší kvality. Při procesu výroby RAW… Skladem 149 Kč 
Himalájská růžová sůl jemná 200g Himalájská růžová sůl jemná 200g Kód: 02.11.0001 Počet hvězdiček je 5 z 5 Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli… Skladem 23 Kč 
Karob BIO 200g Karob BIO 200g Kód: 02.10.0039 Počet hvězdiček je 5 z 5 Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného, přezdívaných svatojánský chléb. Karob navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat… Skladem 65 Kč 
Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Kód: 02.17.0136 Počet hvězdiček je 5 z 5 Třešnička na dortu každého sladkého výtvoru. Single origin čokoládové pecičky se 70% podílem kakaa si vás získají jemnou chutí s ovocnými… Skladem 89 Kč 

To, že zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a že je nezbytnou součástí jídelníčku, ví každý. I přesto se jí ale lidé často vyhýbají a tvrdí, že jim nechutná. Je to i Váš případ? Pokud ano, vyzkoušejte toto lahodné bezlepkové cuketové brownies podle Kristýny Chadrabové. Díky výrazně sladké čokoládové chuti se cuketa úplně ztratí a bezpochyby si pochutnají i děti.

Pečící formu si vyložíme pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cuketu si oloupeme a nastrouháme najemno. Necháme stranou a ve velké míse si smícháme med, kešu máslo, vejce, vanilkový extrakt a sůl. Pořádně promícháme a prosejeme karob. Cuketu zbavíme co nejvíce vody a přimícháme jí do těsta. Na konec přisypeme sodu a 20g peciček. Těsto nalijeme do formy a posypeme zbytek peciček. Můžeme přidat maliny, nebo jiné ovoce. Pečeme 40 min.

"love nature, love yourself"

Kristýna Chadrabová

Jmenuji ji se Kristýna a už od mala jsem po vzoru mamky ráda pekla. V roce 2017 mi byla zjištěna celiakie. Ze začátku jsem z toho nebyla nadšená, ale po čase jsem si v tom našla krásnou zálibu. 

Začala jsem nad tím přemýšlet jako nad něčím výjimečným. Díky celiakii jsem objevila spoustu nových surovin i přátel, co mají stejný problém. Bezlepkové pečení, je teď něco, co mě naplňuje.

Více článků autora