Napsáno 01.11.2021

Co budete potřebovat?

3 menší cibule

Kokosový olej

Menší oloupaná a očištěná Hokaido dýně

Himálajská sůl růžová

Zeleninový vývar 

Chilli koření

Pepř 

Zázvor 

Kokosové mléko

Sezamová semínka

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Himalájská růžová sůl jemná 500g Himalájská růžová sůl jemná 500g Kód: 02.11.0002 Počet hvězdiček je 5 z 5 Akce -30% Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl,… Skladem 35 Kč  50 Kč
Sezam bílý loupaný 100g Sezam bílý loupaný 100g Kód: 02.01.0004 Počet hvězdiček je 5 z 5 Sezamová semínka loupaná jsou plody byliny sezamu indického. Jsou nejvýživnější ze všech semínek. Obsahují rostlinné bílkoviny, tuky a… Skladem 36 Kč 
Kokosový nápoj neslazený BIO 1l Kokosový nápoj neslazený BIO 1l Kód: 02.07.0090 Počet hvězdiček je 5 z 5 Osvěžující rostlinná alternativa ke klasickému mléku s vůní exotiky. Seznamte se s kokosovým nápojem od britské značky Rude Health. Čistá… Skladem 89 Kč 

V NATU máme na podzimu nejraději procházky v krásně zbarvené přírodě, kvalitní čaje na zahřátí a také zkoušení nových sezónních receptů. A náš momentálně nejoblíbenější je bezlepková dýňová polévka, kterou musíte i vy ochutnat co nejdřív. Dobrou chuť!

Na kokosovém oleji si osmažíme nakrájenou cibulku dosklovata. Nakrájenou dýní si na 10 minut opečeme a poté zalejeme vývarem. Necháme vařit a dochutíme solí, pepřem, lžičkou zázvoru a lžičkou chilli. Po změknutí dýně si jí tyčovým mixerem rozmixujeme a zjemníme kokosovým mlékem.  Semínka z dýně také opražíme na kokosovém oleji a polévku jimi a seznamovým semínkem dozdobíme. 

"love nature, love yourself"

Kristýna Chadrabová

Jmenuji ji se Kristýna a už od mala jsem po vzoru mamky ráda pekla. V roce 2017 mi byla zjištěna celiakie. Ze začátku jsem z toho nebyla nadšená, ale po čase jsem si v tom našla krásnou zálibu. 

Začala jsem nad tím přemýšlet jako nad něčím výjimečným. Díky celiakii jsem objevila spoustu nových surovin i přátel, co mají stejný problém. Bezlepkové pečení, je teď něco, co mě naplňuje.

Více článků autora