Napsáno 16.06.2020

Co budete potřebovat?

Na základ:
175 g datlí
150 g kešu ořechů
3 polévkové lžíce kokosového oleje
Na krém: 
150 g kešu ořechů (namočených přes noc)
2 mražené banány
5 polévkových lžic kokosového oleje
5 polévkových lžic javorového sirupu
1 polévková lžíce chia semínek
+ hořká čokoláda, sušené banány

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kešu ořechy 500g Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 299 Kč 
Kešu ořechy 100g Kešu ořechy 100g Kód: 02.01.0023 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 69 Kč 
Kešu ořechy 200g Kešu ořechy 200g Kód: 02.01.0024 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 129 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 0 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 160 Kč 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 5 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 37 Kč 

Raw, bez lepku, vhodné pro vegany...jediná nevýhoda těchto banánových cheesecake řezů je, že hrozí nebezpečí exploze chuťových buněk! Přesvědčte se sami a vyzkoušejte jednoduchý recept, který si pro vás připravila naše blogerka Tereza’s Diary.

Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme, dokud nevznikne lepkavé těsto. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem a formu dáme na 30 min do mrazáku. Mezitím si připravíme krém - předem namočené kešu ořechy dáme do mixéru a důkladně je rozmixujeme. Poté přidáme všechny zbylé ingredience a opět důkladně promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku, naneseme na něj krém a formu  vrátíme zpět do mrazáku na cca 2 hod. Poté cheesecake rozkrájíme na řezy, které  zalijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypeme sušenými banány. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora