Napsáno 16.06.2020

Co budete potřebovat?

Na základ:
175 g datlí
150 g kešu ořechů
3 polévkové lžíce kokosového oleje
Na krém: 
150 g kešu ořechů (namočených přes noc)
2 mražené banány
5 polévkových lžic kokosového oleje
5 polévkových lžic javorového sirupu
1 polévková lžíce chia semínek
+ hořká čokoláda, sušené banány

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kešu ořechy 500g Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 308 Kč 
Kešu ořechy 100g Kešu ořechy 100g Kód: 02.01.0023 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 72 Kč 
Kešu ořechy 200g Kešu ořechy 200g Kód: 02.01.0024 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 133 Kč 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 4 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 41 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

Raw, bez lepku, vhodné pro vegany...jediná nevýhoda těchto banánových cheesecake řezů je, že hrozí nebezpečí exploze chuťových buněk! Přesvědčte se sami a vyzkoušejte jednoduchý recept, který si pro vás připravila naše blogerka Tereza’s Diary.

Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme, dokud nevznikne lepkavé těsto. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem a formu dáme na 30 min do mrazáku. Mezitím si připravíme krém - předem namočené kešu ořechy dáme do mixéru a důkladně je rozmixujeme. Poté přidáme všechny zbylé ingredience a opět důkladně promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku, naneseme na něj krém a formu  vrátíme zpět do mrazáku na cca 2 hod. Poté cheesecake rozkrájíme na řezy, které  zalijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypeme sušenými banány. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora