Vyberte si DÁREK zdarma k nákupu nad 650 Kč. Platí pouze do neděle 26.5.

PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg

Voní po oříšcích a najde uplatnění při pečení, smažení i vaření. Špaldová celozrnná mouka se vyrábí z celého zrna i s klíčkem. Bohatá na vlákninu a další živiny. Typické je pro ni tmavší zbarvení. Více informací

Balení: 10 100 gVýrobce: PROBIO Kód produktu: 02.04.0095

BIO
Vegan
ČR produkt
Skladem
(Dodání do 2 dnů)

58 Kč 5,80 Kč/100 g

ks
BIO
Vegan
ČR produkt

Voní po oříšcích a najde uplatnění při pečení, smažení i vaření. Špaldová celozrnná mouka se vyrábí z celého zrna i s klíčkem. Bohatá na vlákninu a další živiny. Typické je pro ni tmavší zbarvení. Více informací

Výrobce: PROBIO
Kód: 02.04.0095

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špalda má navíc příjemnou chuť i vůni po oříšcích. 

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy.

TIP:

Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou a pak postupně zvyšovat poměr. Celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami a déle vás zasytí.

Věděli jste, že?

Česká společnost PROBIO je specialista na zpracování špaldy. Věnují se tomu už od jejich počátku v roce 1992 a mají celou řadu špaldových výrobků. Jejich technologie umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a  zrno zpracovávat od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Díky šetrnému sušení teplým vzduchem si konečný produkt zachová své živiny. Mouky nemelou do zásoby a proto jsou vždy čerstvé a voňavé. 

Země původu: Česká republika

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špalda…

Více informací
Výhody
  • BIO kvalita
  • nutričně vyživnější než pšeničná mouka
  • vůně a chuť po oříšcích
  • původ z České republiky
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1457 kJ/344 kcal
Tuky 1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 64,5 g
- z toho cukry 1,3 g
Vláknina 8,2 g
Bílkoviny 13,4 g
Sůl 0 g
Vlastnosti BIOVeganČR produkt

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

100 % BIO celozrnná mouka špaldová

Dýňový chlebíček
Zdravé linecké cukroví
Velikonoční beránek
KAPSA SE ŠPENÁTEM A SÝREM