Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

150 g batátů
150 g červené řepy
80 g cizrny
1 čajová lžička skořice
50 g polníčku
2 polévkové lžíce FIT MIX semínka
50 g dýně

Na mandlovou ricottu
20 g namočených blanšírovaných mandlí
1 čajová lžička lahůdkového droždí
1 čajová lžička citrónové šťávy
40 ml vody

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle loupané 100g Mandle loupané 100g Kód: 02.01.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou… Skladem 58 Kč 
Mandle loupané 500g Mandle loupané 500g Kód: 02.01.0019 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou… Skladem 189 Kč 
Mandle loupané 200g Mandle loupané 200g Kód: 02.01.0018 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou… Skladem 89 Kč 

V nabídce NATU najdete FIT MIX, který obsahuje čtyři druhy semínek - dýňová, slunečnicová, konopná a piniová. Semínka a ořechy díky svým výživovým vlastnostem můžeme označit za komplexní potravinu. Vynikají zejména vysokým obsahem rostlinných olejů a ve zdravém jídelníčku by se měly vyskytovat pravidelně. A právě proto jsme si pro vás připravili tento výživný recept, ve kterém skvěle vynikne jejich neodolatelná chuť! 

Cizrnu namočíme na 8 - 12 hodin, poté ji propláchneme a vaříme doměkka přibližně hodinu. Po uvaření ji posypeme skořicí, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct dokřupava přibližně 15 minut. Všechny ingredience na mandlovou ricottu dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme do požadované konzistence (případně přilijeme více vody). Batáty a červenou řepu si nakrájíme na kostičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct 25 min na 200°C. Poté všechny ingredience přemístíme do misky, přidáme čerstvý polníček, vše posypeme FIT MIX semínky a můžeme podávat! 

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora