Powered by Smartsupp

🍌SNACKin Balls jsou tady! Ovocné kuličky plné chuti a energie, co fakt baví. 🔝

Napsáno 13.06.2022

Co budete potřebovat?

Na 2 porce:
  • 200 g Rýže Basmati BIO
  • 300 g předvařených krevet (chlazených)
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • smetana na vaření (12%)
  • sýr eidam (30%)
  • rajčata
  • kari, sůl, pepř

Krásný den, mám tu opět pro tebe nový recept, který se hodí na oběd či večeři!

Postup: Jako první si dáme vařit rýži. Rýži Basmati důkladně propláchneme a vaříme ji v dvojnásobném množství vody po dobu cca 20 minut (já dělám rýži v rýžovaru, tak pokud máte, tak ideálně v něm). Mezitím si připravíme krevety - krevety oloupeme, zbavíme jich střívka (pokud byste je měly mražené a již předpřipravené, tak tohle dělat nemusíte). Na rozehřátou pánev kápneme trochu olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a následně i nakrájené krevety. Orestujeme a následně přihodíme i nakrájená rajčátka. Jakmile směs trochu osmahneme, můžeme přidat smetanu a plátky eidamu, který směs trochu zahustí (stačí tak 2 plátky). Nakonec už přidáme jen kari a směs dochutíme dle libosti. Servírujeme rýži s krevetami a se smetanovou kari omáčkou. VOALÁ, recept je na světe. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Vendula Hrabinová

Jmenuji se Vendy, baví mě zdravý životní styl, sport, cestování, snažím se mít pozitivní mysl a baví mě s vámi sdílet můj život na Instagramu. Miluju kreativní tvoření, s čímž se pojí také různé vaření, pečení a experimentování v rámci receptů. Profil @vendula.h.

Více článků autora