Napsáno 13.06.2022

Co budete potřebovat?

Na 2 porce:
  • 200 g Rýže Basmati BIO
  • 300 g předvařených krevet (chlazených)
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • smetana na vaření (12%)
  • sýr eidam (30%)
  • rajčata
  • kari, sůl, pepř

Krásný den, mám tu opět pro tebe nový recept, který se hodí na oběd či večeři!

Postup: Jako první si dáme vařit rýži. Rýži Basmati důkladně propláchneme a vaříme ji v dvojnásobném množství vody po dobu cca 20 minut (já dělám rýži v rýžovaru, tak pokud máte, tak ideálně v něm). Mezitím si připravíme krevety - krevety oloupeme, zbavíme jich střívka (pokud byste je měly mražené a již předpřipravené, tak tohle dělat nemusíte). Na rozehřátou pánev kápneme trochu olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a následně i nakrájené krevety. Orestujeme a následně přihodíme i nakrájená rajčátka. Jakmile směs trochu osmahneme, můžeme přidat smetanu a plátky eidamu, který směs trochu zahustí (stačí tak 2 plátky). Nakonec už přidáme jen kari a směs dochutíme dle libosti. Servírujeme rýži s krevetami a se smetanovou kari omáčkou. VOALÁ, recept je na světe. Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Vendula Hrabinová

Ahoj, jmenuji se Vendy, baví mě zdravý životní styl, sport a cestování. Snažím se mít pozitivní mysl a chci předávat pozitivní myšlenky i ostatním.  Protože mám ráda focení, baví mě s vámi sdílet své zážitky skrze sociální sítě.

Více článků autora