Rýže s krevetkami a kari omáčkou
Co budete potřebovat?
- 200 g Rýže Basmati BIO
- 300 g předvařených krevet (chlazených)
- 1 cibule
- olivový olej
- smetana na vaření (12%)
- sýr eidam (30%)
- rajčata
- kari, sůl, pepř

Krásný den, mám tu opět pro tebe nový recept, který se hodí na oběd či večeři!
Postup: Jako první si dáme vařit rýži. Rýži Basmati důkladně propláchneme a vaříme ji v dvojnásobném množství vody po dobu cca 20 minut (já dělám rýži v rýžovaru, tak pokud máte, tak ideálně v něm). Mezitím si připravíme krevety - krevety oloupeme, zbavíme jich střívka (pokud byste je měly mražené a již předpřipravené, tak tohle dělat nemusíte). Na rozehřátou pánev kápneme trochu olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a následně i nakrájené krevety. Orestujeme a následně přihodíme i nakrájená rajčátka. Jakmile směs trochu osmahneme, můžeme přidat smetanu a plátky eidamu, který směs trochu zahustí (stačí tak 2 plátky). Nakonec už přidáme jen kari a směs dochutíme dle libosti. Servírujeme rýži s krevetami a se smetanovou kari omáčkou. VOALÁ, recept je na světe. Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"