Proteinové těstoviny s veganskou omáčkou Alfredo
Co budete potřebovat?
80 g Protein Pasta Fusilli z luštěnin
50 g hrášku
hrst koriandru
Na omáčku:
200 g květáku
20 g kešu másla
180 ml mandlového mléka
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
Rostlinná strava zdaleka není jen o zelenině, jak si většina lidí myslí. Naopak, v dnešní době se dá chuťově nahradit už opravdu všechno, dokonce i krémové omáčky! Nevěříte? V tom případě rychle vyzkoušejte tento jednoduchý recept!
Květák si nakrájíme na malé kousky, které dáme do hrnce. Zalijeme je horkou vodou a necháme vařit do změknutí. Uvařený květák přemístíme do mixéru, přidáme zbývající ingredience na omáčku, přilijeme trochu vody a rozmixujeme do požadované konzistence. Těstoviny vaříme dle instrukcí na obale - cca 7 min v horké vodě. Uvařené těstoviny dáme na pánev, přilijeme omáčku a vše důkladně promícháme. Necháme společně vařit ještě pár minut, poté přemístíme do misky, posypeme hráškem & koriandrem a můžeme podávat!
"love nature, love yourself"