Napsáno 09.06.2020

Co budete potřebovat?

80 g Protein Pasta Fusilli z luštěnin
50 g hrášku
hrst koriandru

Na omáčku:
200 g květáku
20 g kešu másla
180 ml mandlového mléka
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí

Rostlinná strava zdaleka není jen o zelenině, jak si většina lidí myslí. Naopak, v dnešní době se dá chuťově nahradit už opravdu všechno, dokonce i krémové omáčky! Nevěříte? V tom případě rychle vyzkoušejte tento jednoduchý recept!

Květák si nakrájíme na malé kousky, které dáme do hrnce. Zalijeme je horkou vodou a necháme vařit do změknutí. Uvařený květák přemístíme do mixéru, přidáme zbývající ingredience na omáčku, přilijeme trochu vody a rozmixujeme do požadované konzistence. Těstoviny vaříme dle instrukcí na obale - cca 7 min v horké vodě. Uvařené těstoviny dáme na pánev, přilijeme omáčku a vše důkladně promícháme. Necháme společně vařit ještě pár minut, poté přemístíme do misky, posypeme hráškem & koriandrem a můžeme podávat!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora