Ve dnech 12.-21.4. využijte zvýhodněné dopravy s PPL Parcelshop. Cena dopravy 24 Kč!

Napsáno 10.11.2020

Co budete potřebovat?

  • 100 g kešu ořechů
  • 20 g lyofilizovaného banánu
  • 130 g datlí
  • 30 g rostlinného proteinu
  • 80 g hořké čokolády

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Lyofilizovaný banán plátky 20g Lyofilizovaný banán plátky 20g Kód: 02.03.0009 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných… Skladem 49 Kč 
Kešu ořechy 100g Kešu ořechy 100g Kód: 02.01.0023 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 49 Kč 
Lyofilizovaný banán plátky 45g Lyofilizovaný banán plátky 45g Kód: 02.03.0033 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných… Skladem 81 Kč 
Kešu ořechy 200g Kešu ořechy 200g Kód: 02.01.0024 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 79 Kč 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 5 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 41 Kč 

To, že má na sobě tyčinka velký nápis “PROTEIN” bohužel automaticky neznamená, že našemu tělu dodá opravdu jen to nejlepší - naopak proteinové tyčinky často bývají plné Éček, umělých sladidel, palmového oleje a dalších nežádoucích přísad. Raději proto vyzkoušejte tyto domácí podle receptu blogerky Tereza’s Diary. Jsou čistě rostlinného původu, ale jejich chuť připomínající banánky v čokoládě si zamilujete!

Kešu ořechy dame do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle, lyofilizovaný banán & rostlinný protein a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a formu dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím si v hrnci rozpustíme hořkou čokoládu. Formu vyndáme z mrazáku a směs rozkrájíme na tyčinky. Tyčinky ,,vykoupeme’’ v čokoládě a dáme je na cca 15 min do mrazáku. Poté máme hotovo!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora