Napsáno 10.11.2020

Co budete potřebovat?

  • 100 g kešu ořechů
  • 20 g lyofilizovaného banánu
  • 130 g datlí
  • 30 g rostlinného proteinu
  • 80 g hořké čokolády

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Lyofilizovaný banán plátky 20g Lyofilizovaný banán plátky 20g Kód: 02.03.0009 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných… Skladem 2,02 € 
Kešu ořechy 100g Kešu ořechy 100g Kód: 02.01.0023 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 2,98 € 
Lyofilizovaný banán plátky 45g Lyofilizovaný banán plátky 45g Kód: 02.03.0033 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných… Skladem 3,35 € 
Kešu ořechy 200g Kešu ořechy 200g Kód: 02.01.0024 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… Skladem 5,50 € 
Datle 200g Datle 200g Kód: 02.02.0127 Počet hvězdiček je 4 z 5 Šťavnaté datle jsou nutričně bohatou pochoutkou a dodávají tak tělu potřebnou energii. Díky své příjemné medově karamelové chuti se… Skladem 1,69 € 

To, že má na sobě tyčinka velký nápis “PROTEIN” bohužel automaticky neznamená, že našemu tělu dodá opravdu jen to nejlepší - naopak proteinové tyčinky často bývají plné Éček, umělých sladidel, palmového oleje a dalších nežádoucích přísad. Raději proto vyzkoušejte tyto domácí podle receptu blogerky Tereza’s Diary. Jsou čistě rostlinného původu, ale jejich chuť připomínající banánky v čokoládě si zamilujete!

Kešu ořechy dame do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle, lyofilizovaný banán & rostlinný protein a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a formu dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím si v hrnci rozpustíme hořkou čokoládu. Formu vyndáme z mrazáku a směs rozkrájíme na tyčinky. Tyčinky ,,vykoupeme’’ v čokoládě a dáme je na cca 15 min do mrazáku. Poté máme hotovo!

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora