První Night Shopping v NATU! Sleva 25% na VŠE nezlevněné. Pouze od 20:00 do pátku 8:00 :hourglass_flowing_sand: Stačí použít kód NATUNOC.

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)
3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo
3 cibule nakrájené nahrubo
5 stroužků česneku
4 lžíce kokosového oleje
lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře
sůl, pepř
1,5 litru zeleninového vývaru

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Kód: 02.12.0103 Počet hvězdiček je 0 z 5 Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné… Skladem 65 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Vyprodáno 165 Kč 

Jedna z nejlepších a zároveň jednoduchých polévek, která zasytí a je lehká. Ideální pro zařazení do jídelníčku po náročném svátečním stravovacím režimu. Mungo fazole jsou ideální hubnoucí potravina. Mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin.

Postup

Na kokosovém oleji lehce opražte koření, přidejte cibuli a smažte 5 minut.

Poté přidejte česnek, po chvilce mrkev, fazolky a vše ostatní. Vařte 40 minut.

Poznámka: Zkoušeli jsme i s naklíčenými fazolkami (viz.foto) a chuťově i strukturově lepší byl výsledek s fazolkami pouze předem namočenýma.                 

Věděli jste že?

Je prokázané, že po konzumaci mungo fazolek se zvyšuje hladina hormonu cholecystokininu, který řídí příjem potravy a navozuje pocit sytosti.       

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora