Mungo polévka se skořicí a kurkumou
Co budete potřebovat?
150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo
3 cibule nakrájené nahrubo
5 stroužků česneku
4 lžíce kokosového oleje
lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře
sůl, pepř
1,5 litru zeleninového vývaru
Suroviny
Product | Availability | Price | Quantity (pc) | ||
---|---|---|---|---|---|
Organic Coconut Oil 250ml Code: 02.14.0029 Coconut oil has been one of the most popular vegetable fats in recent years. This is mainly due to its nutritional properties and the… | In stock | 6,73 € |
Jedna z nejlepších a zároveň jednoduchých polévek, která zasytí a je lehká. Ideální pro zařazení do jídelníčku po náročném svátečním stravovacím režimu. Mungo fazole jsou ideální hubnoucí potravina. Mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
Postup
Na kokosovém oleji lehce opražte koření, přidejte cibuli a smažte 5 minut.
Poté přidejte česnek, po chvilce mrkev, fazolky a vše ostatní. Vařte 40 minut.
Poznámka: Zkoušeli jsme i s naklíčenými fazolkami (viz.foto) a chuťově i strukturově lepší byl výsledek s fazolkami pouze předem namočenýma.
Věděli jste že?
Je prokázané, že po konzumaci mungo fazolek se zvyšuje hladina hormonu cholecystokininu, který řídí příjem potravy a navozuje pocit sytosti.
"love nature, love yourself"