🍨 Domácí zmrzliny a nanuky🍦?Máme vše, co potřebujete a inspiraci na recepty!

Napsáno 31.07.2024

Co budete potřebovat?

160g hladké špaldové mouky
70g xylitolu
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
1 vejce
60g špenátu
150 ml mléka
2 lžíce oleje
1 lžička vanilky
+ čokoláda, kokosová mouka na posypání

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Počet hvězdiček je 5 z 5 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… Skladem 65 Kč 
Xylitol 300 g Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… Skladem 132 Kč 

Mouku smícháme s xylitolem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem.

Mimo v hrnečku si rozmixujeme špenát se žloutkem, mlékem, olejem a směs potom i s vanilkou vmícháme do sypké.

Nakonec přidáme tuhý sníh z vyšlehaného bílku a nasekanou čokoládu.

Těsto rozléváme do muffinové formy vyložené papírovými formičkami.

Můžeme ještě posypat kousky čokolády a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 30 minut.

Po upečení necháme vychladnout a poprášíme kokosovou moukou. 

Video recept

 

"love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora