Ve dnech 12.-21.4. využijte zvýhodněné dopravy s PPL Parcelshop. Cena dopravy 24 Kč!

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Ingredience:
150 gramů mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
1 menší vejce
1/4 lžičky jedlé sody
trochu pravé vanilky či vanilkový extrakt
kůra z biocitronu
30 gramů kokosového cukru nebo xylitolu (březového cukru)
špetka himalájské růžové soli

Na slepování:
Džem nebo Natuneta na slepování

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle loupané 100g Mandle loupané 100g Kód: 02.01.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou… Skladem 58 Kč 
Kokosový cukr BIO 130g Kokosový cukr BIO 130g Kód: 02.13.0016 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Vyprodáno 74 Kč 
Kokosový cukr BIO 300g Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 116 Kč 

Vyzkoušejte lineckou klasiku netradičně! Neobsahuje mouku, bílý cukr a přesto skvěle chutná.

Postup: Rozšlehejte vejce společně s kokosovým cukrem/xylitolem. V míse smíchejte mandlovou mouku/rozemleté mandle, sodu, vanilku, kůru z biocitronu a špetku soli. Poté do mandlové směsi vmíchejte vejce a rukama utvořte těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mandlové mouky. Těsto dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny (tento krok nepřeskakujte). Potom těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 5 milimetrů. Vykrajujte požadované tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 6 minut. (Ne)cukroví hlídejte, ať ho nepřepečete nebo dokonce nespálíte. Po vyndání plechu z trouby ihned přesuňte vykrájené kousky na talíř, tácek nebo prkénko. Nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou nebo Natunetou. Uchovávejte v lednici.

Tip č.1: Pokud placku vyválíte tenčí než 5 mm, tak upravte (zkraťte) dobu pečení. Pokud linecké přepečete, bude křupavé a nebude tak dobré.

Tip č.2: Nepoužívejte na tento recept odtučněnou mandlovou mouku.

Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora