Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Ingredience:
150 gramů mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
1 menší vejce
1/4 lžičky jedlé sody
trochu pravé vanilky či vanilkový extrakt
kůra z biocitronu
30 gramů kokosového cukru nebo xylitolu (březového cukru)
špetka himalájské růžové soli

Na slepování:
Džem nebo Natuneta na slepování

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Almonds Blanched 100g Almonds Blanched 100g Code: 02.01.0017 Rating value is 5 of 5 Almonds are the kernels of the dry fruit of the almond tree and are rich in vegetable fats, fiber and a source of protein. Blanched almonds… In stock 2,37 € 
Organic Coconut Sugar 130g Organic Coconut Sugar 130g Code: 02.13.0016 Rating value is 5 of 5 A relatively new sweetener is coconut sugar, which is extracted from the blossoms of coconut palms. Nowadays it has become a legitimate… Sold out 3,02 € 
Organic Coconut Sugar 300g Organic Coconut Sugar 300g Code: 02.13.0017 Rating value is 5 of 5 A relatively new sweetener is coconut sugar, which is extracted from the blossoms of coconut palms. Nowadays it has become a legitimate… In stock 4,73 € 

Vyzkoušejte lineckou klasiku netradičně! Neobsahuje mouku, bílý cukr a přesto skvěle chutná.

Postup: Rozšlehejte vejce společně s kokosovým cukrem/xylitolem. V míse smíchejte mandlovou mouku/rozemleté mandle, sodu, vanilku, kůru z biocitronu a špetku soli. Poté do mandlové směsi vmíchejte vejce a rukama utvořte těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mandlové mouky. Těsto dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny (tento krok nepřeskakujte). Potom těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 5 milimetrů. Vykrajujte požadované tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 6 minut. (Ne)cukroví hlídejte, ať ho nepřepečete nebo dokonce nespálíte. Po vyndání plechu z trouby ihned přesuňte vykrájené kousky na talíř, tácek nebo prkénko. Nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou nebo Natunetou. Uchovávejte v lednici.

Tip č.1: Pokud placku vyválíte tenčí než 5 mm, tak upravte (zkraťte) dobu pečení. Pokud linecké přepečete, bude křupavé a nebude tak dobré.

Tip č.2: Nepoužívejte na tento recept odtučněnou mandlovou mouku.

Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"