Mandlové linecké
Co budete potřebovat?
Ingredience:
150 gramů mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
1 menší vejce
1/4 lžičky jedlé sody
trochu pravé vanilky či vanilkový extrakt
kůra z biocitronu
30 gramů kokosového cukru nebo xylitolu (březového cukru)
špetka himalájské růžové soli
Na slepování:
Džem nebo Natuneta na slepování
Suroviny
Product | Availability | Price | Quantity (pc) | ||
---|---|---|---|---|---|
Almonds Blanched 100g Code: 02.01.0017 Almonds are the kernels of the dry fruit of the almond tree and are rich in vegetable fats, fiber and a source of protein. Blanched almonds… | In stock | 2,37 € | |||
Organic Coconut Sugar 130g Code: 02.13.0016 A relatively new sweetener is coconut sugar, which is extracted from the blossoms of coconut palms. Nowadays it has become a legitimate… | Sold out | 3,02 € | |||
Organic Coconut Sugar 300g Code: 02.13.0017 A relatively new sweetener is coconut sugar, which is extracted from the blossoms of coconut palms. Nowadays it has become a legitimate… | In stock | 4,73 € |
Vyzkoušejte lineckou klasiku netradičně! Neobsahuje mouku, bílý cukr a přesto skvěle chutná.
Postup: Rozšlehejte vejce společně s kokosovým cukrem/xylitolem. V míse smíchejte mandlovou mouku/rozemleté mandle, sodu, vanilku, kůru z biocitronu a špetku soli. Poté do mandlové směsi vmíchejte vejce a rukama utvořte těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mandlové mouky. Těsto dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny (tento krok nepřeskakujte). Potom těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 5 milimetrů. Vykrajujte požadované tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 6 minut. (Ne)cukroví hlídejte, ať ho nepřepečete nebo dokonce nespálíte. Po vyndání plechu z trouby ihned přesuňte vykrájené kousky na talíř, tácek nebo prkénko. Nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou nebo Natunetou. Uchovávejte v lednici.
Tip č.1: Pokud placku vyválíte tenčí než 5 mm, tak upravte (zkraťte) dobu pečení. Pokud linecké přepečete, bude křupavé a nebude tak dobré.
Tip č.2: Nepoužívejte na tento recept odtučněnou mandlovou mouku.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"